A Gathering of Shadows by V. E. Schwab review (eng&hun) | spoiler free

Hi folks!

I’ve been lacking reviews I know, exam period got the better of me but I’ll try to get back to regular reviews. Finally I can bring you my review of A Gathering of Shadows, the second book in The Shades of Magic trilogy. I have a spoiler free review of the first book up if you want to read that too. It almost took me a year to get to the second book of the series and I don’t know why, because I did like the first book. But I got this for Christmas from Sarah and now I will make sure to not take a year to get to the last one!

Rating: 4,5 stars

img_6540

This book mainly focused on the Element Games that took place in Red London. Basically it’s about all these magicians participating and duelling in the Games to win the first place. I think I should say that the first book is more of a 4 stars read now for me, this one I definitely liked better. The main event of the book, the Games, happens later in the book, which made the plot a little slow paced. Until the games we focus on the characters themselves, which I was fine with because I quite liked everyone, maybe didn’t like Lila that much though. The Games was great and once it started off I flew through the last part of the book. I liked how it was flashed out and that we didn’t skip it, though I would have liked if we got a little more of it. I still adore Victoria Schwab’s writing, which was probably the thing that also saved the first half of the book for me.

Characters: So… Lila. I feel like I would have liked her character if we weren’t told literally ever other page how different, how weird she is from other girls. I should have tabbed how many times it was mentioned because it tired me out. You can feel how much Schwab likes Lila but because of that I was at best annoyed at her. I also can’t count how many times I mumbled “Please don’t do this.” under my breath as Lila did something rather stupid. I still was okay with Kell. I think I quite liked him too if it wasn’t for him constantly thinking about Lila. I feel like the events of the first book wasn’t all that influencal to have Lila and Kell think about each other as much as they did. Most of the time it was really gratuitous? I didn’t really see the reason why they had to think of each other that much. Or maybe romance is really not my thing. However we were finally introduced to Alucard, whom I heard a lot of and I loved him. He is that typical cocky character that flirts with everything and everyone and can be very sarcastic but he is also very charismatic and those type of characters are my absolute favourites so no wonder I fell in love with him already. Also we got to know Rhy better also and I love him as well. This happens too often where I like the side characters more than the main characters.

Romance: I feel like, it’s not really an unpopular opinion so hopefully I won’t be slandered about it but I do not like the idea of Kell and Lila being a couple. I think they would make much better friends than a couple. I did mention above that it really confused and annoyed me how much they kept thinking of the other one. However I quite liked the romance between Rhy and Alucard. They are pre-established, already broken up/not a couple but the tension is still there and it was great, I want more of that rather than more of Kell and Lila, honestly.

The ending was great, that almost made me order the 3rd book right away to be honest! So I’m pretty sure I’ll try to get that one soon because I want to know how it all ends. I still love Victoria Schwab’s books, she is still one of my favourite authors and while I don’t always like everything about her books there is always something that grips my attention and makes hooked on the story. So this year I really need to get to more of her books as well. If not all.

Book Depository: paperback | hardback*
*these are affiliate links

Sziasztok!

Mostanság nem igazán sikerült értékeléseket írnom. Ez főleg a vizsga időszakból adódott, de most, hogy vége igyekszem visszatérni a rendszeres értékelés íráshoz. Végre elhoztam nektek a Mágia árnyalatai trilógiának a második részének, a Gyülekező árnyak értékelését. Van már fent egy spoiler mentes értékelésem az első könyvről, ha esetleg szeretnétek azt is elolvasni, akkor itt megtalálhatjátok. Majdnem egy évembe telt mire sikerült eljutnom ehhez a könyvhöz, annak ellenére, hogy amúgy egészen tetszett az első kötet. Szóval magam sem értem mi, így most már muszáj lesz majd időben beszereznem a harmadik kötetet is!

Értékelés: 4,5 csillag

Ennek a könyvnek a cselekménye leginkább az Elemek Viadalára fókuszál, amit Vörös Londonban rendeznek meg. Az Elemek Viadala nem más, mint egy csomó varázsló egymás ellen párbajozik az első helyért. Minél többet gondolkozok az első könyvről, annál inkább érzem azt, hogy inkább egy 4 csillagos olvasás volt, ez a könyv pedig mindenképp jobban tetszett, viszont ez sem volt egy 5 csillagos olvasás. A könyv fő cselekménye, az Elemek Viadala, csak a könyv második felében kezd ténylegesen kibontakozni, emiatt a cselekmény egy kissé lassú. A viadalig főleg a karaktereken van a hangsúly, ami egyébként nem is zavart, mivel szinte mindenkit egészen kedvelek a sorozatból, kivéve talán Lila-t (nem, nem vagyok hajlandó Szelinának hívni őt). A viadal egyébként nagyon tetszett és amint elkezdődött szinte átrepültem a könyvön. Tetszett, hogy nem lett elintézve pár sorral az egész viadal, ennek ellenére mégis örültem volna neki, ha kicsit jobban ki van dolgozva. Még mindig imádom Victoria Schwab írásstílusát, és talán ez az egyik dolog, ami megmentette a könyv első felét számomra.

Karakterek: Szóval… Lila. Lehetett volna egy nagyon jó karakter, ha nincs leírva minden második oldalon, hogy mennyire furcsa és mennyire más, mint a többi lány/női karakter. Lehet, hogy be kellett volna jelölnöm hányszor is említik mennyire más, bár akkor szerintem tényleg minden második oldal be lenne jelölve, meg egy idő után szerintem meg is untam volna. Szinte sugárzik a lapokról mennyire imádja Lilát Schwab, de talán pont emiatt engem leginkább csak idegesített az ő karaktere. Egy kézen meg sem tudom számolni hányszor motyogtam magam elé olyanokat, mint “Kérlek ne csináld ezt.”, amikor Lila éppen valami butaságot csinált. Kell még mindig egészen kellemes karakter számomra. Igaz, az egészen idegesítő volt, hogy mennyiszer gondolt Lilára. Főleg mivel nem igazán éreztem az első kötet eseményei alapján indokoltnak, hogy ennyire nagy benyomást hagyott Kell-ben Lila. Legtöbbször tényleg indokolatlan volt. Lehet velem van a gond, de nem láttam az okot, ami miatt ennyiszer kellett egymásra gondolniuk. Lehet, hogy a szerelmi szálak egyszerűen nem nekem valóak. Na de végre megismerhettük Alucard-ot, akiről nagyon sokat hallottam és nagyon megszerettem. Ő tipikusan az a karakter, aki egy kicsit öntelt, mindennel és mindenkivel flörtöl, emellett pedig egészen szarkasztikus és nagyon karizmatikus. Vagyis a kedvenc típusú karakterem. Ha ismertek, ismeritek a kedvenc karaktereimet, akkor szerintem ez nem is okozhat meglepetést számotokra. És természetesen még többet tudhattunk meg Rhy karakteréről, és őt is nagyon megkedveltem. Azt hiszem ez egészen sokszor történik meg velem, hogy a mellékszereplőket jobban szeretem, mint a főszereplőket.

Szerelmi szál: azt hiszem ez nem is egy unpopular opinion már azt mondani, hogy nem igazán szeretem a szerelmi szálat Kell és Lila között. Remélhetőleg nem is harapjátok le a fejemet érte. Kitartok amellett a véleményem mellett, hogy jobbak lennének barátoknak, mint egy párnak. Feljebb már említettem mennyire idegesített, hogy mennyiszer gondoltak egymásra (indokolatlanul). Viszont volt benne egy olyan szál, ami nagyon is tetszett, ez nem más, mint a szerelmi szál Rhy és Alucard között. Az ő kapcsolatuk már a múltban véget ért, szóval nem igazán beszélhetünk rendes kapcsolatról, viszont még mindig érezhető kettejük között a feszültséget, és ez nagyon tetszett. Sokkal többet szeretnék belőlük, mint Kell és Lila “kapcsolatából”.

A könyv vége egyszerűen csodálatos volt, annyira, hogy majdnem meg is rendeltem a harmadik kötetet! Biztosan befogom szerezni belátható időn belül és nem várok vele még egy évet, mert nagyon szeretném tudni hogyan is végződik a trilógia. Annak ellenére, hogy nem mindig szeretek mindent Victoria Schwab könyveivel kapcsolatban (mint a példa is mutatja), biztosan állíthatom ő az egyik kedvenc íróm és mindenképp szeretném elolvasni az összes könyvét, ami eddig kijött. Valahogy mindig találok olyasmit a történeteiben, ami teljesen megragadja a figyelmemet és nem is ereszti el. Szóval ebben az évben tényleg elakarom olvasni a legtöbb könyvét. Ha nem az összeset.

Book Depository: puhaborítós | keményborítós

Advertisements

16 thoughts on “A Gathering of Shadows by V. E. Schwab review (eng&hun) | spoiler free

  1. Lila sounds a bit annoying, there’s always that one character that makes you roll your eyes. I should probably read this series at some point. I definitely need to read some Schwab books! Great review and I’m glad you enjoyed it 😊💜

    Liked by 1 person

  2. I really need to get to this series! I recently read Vicious and it was my first V.E Schwab and it was great. From the looks of your review I’ll love this series too!

    I hope you enjoy the last book just as much!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s