To Kill A Kingdom by Alexandra Christo review (eng&hun) | spoiler free

Hi folks!

At last I bring you another book review. It’s been a while, right? I know… I’ve been quite busy to write a book review. But I’m back with one that I actually finished last year. I got the book by the lovely Sarah, for Christmas and I have to say I’m quite happy she got it for me because I flew through the book!

Rating: 4,5 stars

img_6470

In the story we have two main characters: Lira, the siren princess and Elian the prince. Lira gets punished by the Sea Queen by turning into a human, she can only turn back into a siren if she delivers Elian’s heart, who is also known as the siren killer, by winter solstice. Elian ends up rescuing the now human Lira from the sea and she promises to help to find the key to destroying all of sirenkind.

So I read this book by the end of December. And it was just what I needed at the time. I finished The Hero of Ages by Brandon Sanderson at the end of November and it put me in such a book hangover that I couldn’t pick up anything. Then I got this book and I finally was able to read it! So much so that if I had the time I would have probably flew through it in a day or two. It’s a darker version of The Little Mermaid and I absolutely adored it! It stayed dark but it also kept that fairy tale feeling to it. It did have the YA feeling as well, so if you are tired of YA tropes it might not be completely something you’d love but I still recommend to read it, just for the feeling of it. I also liked it very much how the story separated sirens and mermaids and how it described them both, that was very interesting.

Characters. I really liked the side characters, especially Lira’s cousin and Elian’s crew. Lira and Elian to me felt like the usual YA protagonists, though they both were a little anti-hero version of those but still kept the characteristics of a brooding YA protagonist. What I mean by this, they both were very attractive, keeping to themselves yet everyone wants to be with them, both know how to seduce, just things like that. However I did like that once on board of Elian’s ship Lira had to learn things and she didn’t magical know how to fight like humans.

I didn’t mind the romance, though it did have a little insta-lovey feel to it, but since both main characters had trust issues it still had to have a build up, which was nice honestly. I wasn’t sure if I was going to be annoyed by it or not but in the end I didn’t mind it. And I have to say the ending was perfectly made too!

So yeah, this book might have it’s flaws and it’s definitely not perfect but if you are in the mood for a YA retelling that is a little dark and has sirens in it, I definitely recommend this one!


Sziasztok!

Végre hoztam nektek egy értékelést. Jó ideje már, hogy hoztam egyet, ugye? Sajnos egészen elfoglalt voltam az értékelés íráshoz, de végre volt egy kis időm, így hozhatom nektek a tavalyi év utolsó olvasmányának az értékelését. A könyvet a drága Sarah-tól kaptam karácsonyra és meg kell mondjam nagyon örülök, hogy megkaptam tőle mivel szinte végig repültem a könyvön.

Értékelés: 4,5 csillag

A történetben két főszereplőt követünk: Lira-t, aki egy szirén hercegnő és Elian-t a herceget. Lira-t büntetésképp a tenger királynője emberré változtatja, és csak akkor változhat újra szirénné, ha elviszi a királynőnek Elian szívét a téli napfordulóig. Ám Elian lesz az, aki kimenti az emberré változott Lira-t a vízből és Lira megígéri, hogy segít neki megtalálni azt a tárgyat, amivel elpusztíthatják a sziréneket.

A könyvet még december végén olvastam, pontosan akkor amikor szükségem volt rá.  November végén befejeztem a Ködszerzet trilógia harmadik kötetét, A korok hősét, és az olyan “másnapossá” tett, hogy nem bírtam könyvet a kezembe venni és olvasni. Aztán megkaptam ezt a könyvet, és szinte átrepültem rajta! Annyira, hogy ha lett volna időm rá, akkor 1-2 nap alatt simán kiolvastam volna. A történet egy sötétebb verziója A kis hableánynak és ezt nagyon imádtam. És természetesen végig megtartotta ezt a sötétséget, emellett mégis volt benne egy kis mese érzés is. Persze megvoltak benne a tipikus YA elemek, emiatt ha már unod a YA könyveket, akkor nem ajánlom, nem biztos, hogy az lesz, amit várnál tőle. Viszont ha tetszik a történet hangulatának ígérete, akkor megéri elolvasni. Ami még nagyon tetszett az ahogyan a történet elválasztotta a sziréneket és a sellőket, és ahogyan leírta mind a két fajt. Nagyon jól megírt és érdekes volt.

Karakterek: Nagyon kedveltem a mellékszereplőket, főleg Lira unokatestvérét és Elian csapatát. Viszont Lira és Elian maguk számomra tipikus YA főszereplők voltak, igaz inkább az antihősként voltak beállítva. Ennek ellenére mégis megtartották a tipikus YA főszereplők jellemzőit. Ez alatt azt értem, hogy mind a ketten nagyon jól néznek ki, mégis maguknak valók inkább, de persze mindenki (vagyis sokan) akarnának velük lenni. Ők persze nagyon jól tudják, hogyan kell csábítani, ilyesmikre gondolok. Azonban tetszett, amikor Lira Elian hajójára került nem tudott hirtelen mindent, hanem igen is meg kellett tanulnia dolgokat, mint például hogyan harcolnak az emberek.

Ami a szerelmi szálat illeti, nem igazán gondoltam róla semmit, igaz volt benne egy kicsi instant szerelem érzés, de mivel a mind a kettőjüknek gondjuk akadt a bizalommal másokban ezért mégis kellett neki idő, amíg kialakul, és ezt azért értékeltem. Nem igazán tudtam mire is számítsak, egyáltalán idegesíteni fog-e vagy sem, de hál’ istennek nem lett így, leginkább semlegesen állok hozzá. A vége a történetnek pedig csodálatosan lett kivitelezve.

Szóval, lehet, hogy meg vannak ennek a könyvnek a hibái, és egyáltalán nem tökéletes. Viszont ha kedved szottyant egy YA retellinget olvasni, ami egy kicsit sötét és vannak benne szirének, akkor mindenképp ajánlom ezt a könyvet!

11 thoughts on “To Kill A Kingdom by Alexandra Christo review (eng&hun) | spoiler free

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s