lemon acuarelas byc Cheyenne Raine review (eng&hun) | spoiler free

Hi folks!

I saw Raine’s tweet looking for reviewers for her newest, third poetry collection, lemon acuarelas. Besides reading fantasy and sci-fi I want to read more poetry books as well so I thought I’d contact her. She provided me an ebook of the collection so I can bring you my honest review of it. The book will come out on the 7th of September. You can add it on Goodreads.

Rating: 4/5 stars

img_2824

One of the first things I learned about the book that it is bilingual! The poems can be found both in English and Spanish. I don’t speak Spanish but I always appreciate when there are more than one languages included in a book! I also really liked that it had a table of contents, I always find that a nice touch in books! The book is devided into four parts: labyrinths, the love, lullabies, and other poems. These sections include topics like: culture, family, friendship, love, aztec history, jungles and canyons, nightmares and faith.

The poems themselves are long than your average moder poems that have only a couple of lines, so I think if those who don’t like modern poems for their “lack of content” they might like this book better. Like I mentioned above the poems talk about culture, what it means to be a mixed race person in America, it talks about the struggles of having a darker skin colour. It talks about relationships with lovers, friends and family in a soft way that I think many people would love to read while listening to quite songs on a rainy day. One thing I really liked was the fact that it didn’t talk about sex, or at least not openly. There is nothing wrong with it, don’t get me wrong, but it can make me personally a slightly bit uncomfortable.

I didn’t feel touched by all the poems, and couldn’t relate to all but the overall atmosphere of the collection was really nice and I’m really happy that I got the opportunity to read it. I think I’ll check out the other works of the author and I definitely recommend checking it out this and her previous works as well!


Sziasztok!

Twitteren láttam Raine egyik tweet-jét, hogy olyanokat keres, akik elolvasnák a legújabb, harmadik könyvét, lemon acuarelas-t és értékelnék neki. Amellett, hogy fantasy-t és sci-fi-t olvasok, szeretnék több verses kötetet is olvasni, ezért is keresetem fel az írónőt. Ő pedig volt olyan kedves, hogy küldött egy elektronikus példányt, így hozatom el nektek most az őszinte értékelésemet. A könyv maga szeptember 7-én fog megjelenni, megtaláljátok Goodreads-en, és Molyon is.

Értékelés: 4/5 csillag

Az egyik első dolog, amit megtudtam a könyvről az az, hogy kétnyelvű! A versek megtalálhatóak benne angolul és spanyolul is. Igaz nem tudok spanyolul, de mindig nagyon is tetszett, amikor egy könyvben több nyelv is megtalálható. Ami még nagyon tetszett az a tartalomjegyzék volt. Ezt is mindig nagyon szerettem könyvekben, ha volt bennük! A könyv négy részre lett osztva: labyrinths, the love, lullabies, and other poems, vagyis labirintusok, a szerelem, altatódalok, és egyéb versek. Ezek a részek a következő témákat dolgozza fel: kultúra, család, barátság, szerelem, azték történelem, dzsungelek és kanyonok, rémálmok és hit.

A versek maguk hosszabbak, mint az átlagos modern versek, amik csak pár sorosak, szóval szerintem azok, akik ezeket a modern verseket nem szeretik, mert nincs bennük elég “tartalom”, azoknak ez valószínűleg jobban fog tetszeni. Ahogy említettem fentebb a versekben megjelenik a kultúra, hogy milyen egy kevert származású embernek lenni Amerikában, milyen dolgokkal kell megküzdeniük azoknak, akiknek barnább bőrszínük van. Egy nagyon lágy hangvétellel beszél a kapcsolatokról, a barátságokról és a családról, ami miatt szerintem bárki szívesen olvasná, kellemes zenével a háttérben egy esős napon. Egy dolgot nagyon értékeltem, ami pedig nem volt más, minthogy nem beszélt, vagy legalább is nem nyíltan a szexről. Nem rosszból, nincs semmi gond ha vannak ilyen versek, de én személy szerint kicsit kellemetlenül szoktam magam érezni tőlük.

Nem mindegyik vers érintett meg és nem mindegyikbe bele élni magam, ám a könyv hangulata összességében nagyon tetszett és nagyon örülök, hogy lehetőségem volt az elolvasására. Szerintem biztosan elfogom olvasni az írónő többi munkáját is, és mindenképp ajánlom nektek, hogy olvassátok el a munkásságát!

Advertisements

2 thoughts on “lemon acuarelas byc Cheyenne Raine review (eng&hun) | spoiler free

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s