VIXX Book Tag

Hi folks!

I’ve been thinking about creating book tags for kpop groups, for those readers out there who love kpop as well! I hasn’t seen any of these going around so I decided to do one and I wanted to start it with my favourite boy group, VIXX. And today (May 24th) is their 6th year debut anniverasy so I thought it would be extra special to post this today. The questions I put together are based off of the members’ personalities and of the songs, I hope you enjoy it. This is my very first time putting together something like that but I’m very proud of it actually!

VIXX – A book with a unique concept

 • My answer for that is definitely the Monsters of Verity duology by Victoria Schwab. I never even heard of  abook with a plot where people’s sins turn into monsters.

N – A character that makes a good leader

 • Nasuada from Eragon (by Christopher Paolini). She definitely proved she is a great leader, I wish she’d get more credits among the bookish community.

Leo – A charater that seems to be cold but really is just a sweetheart deep down

 • The very first character that popps into my mind is Kanda Yu from the manga series D. Gray-Man. Though Leo is finally more open and as far as I’m aware Kanda have always remained cold, but they both are really just caring sweethearts.

Ken – A character that is just a ray of sunshine

 • I think I’ll go with Leo Waldez from the Heroes of Olympus series by Rick Riordan. He always remained positive, had a great sense of humour, even in the worst cases.

Ravi – A character that acts cool/tough but is really just the biggest cinnamon roll inside

 • That’s definitely Nico di Angelo from Rick Riordan’s books. If you read the books I think you’ll agree that even though he always acts tough he is just a pure cinnamon roll that needs to be protected.

Hongbin – A character that is so precious you want to protect them

 • To me that’s definitely Lazlo Strange from Strange The Dreamer by Laini Taylor. He is just so precious you cannot not like him.

Hyuk – A character that seems to be nice but really is just evil on the inside

 • I was thinking a lot about this answer, and I came to the conclusion that to me it’s the Darkling from Shadow and Bone by Leigh Bardugo. My reasoning is, he really seemed to be nice at the beginning but as the story goes on… We all know how his character turns out to be.

LR – A friendship in a book that means a lot to you

 • Safi’s and Iseult’s relationship from Truthwitch by Susan Dennard. Sadly we don’t get to see great female friendships in books so seeing their friendship, reading about it was just absolutely the best thing ever.

Scentist – A book themed candle you’d love to have or create

 • I’d definitely love to have a Slytherin common room scented candle!

Shangri-La – A book with an aesthetically pleasing world

 • As much as her books are problematic, Sarah J. Maas does a good job in making her books’ world’s are quite aesthetically pleasing.

The Closer – A book that has time manipulating element in it

 • The very first book that popps into my mind is actually Society of Wishes by Elise Kova and Lynn Larsh. The crew in this book grant wishes, they live outside of our world’s time and mannipulate time to be able to grant the wishes. The concept is pretty interesting!

Fantasy  – A book’s world is deliciously dark

 • That’s for me is definitely the Monsters of Verity duology by Victoria Schwab! It’s just so dark and I love it so much.

Dynamite – A book that always lightens your mood up

 • Honestly any book from Rick Riordan! They never fail to make me laugh.

Chained Up – A sexy book

 • I don’t really read books like that so I’m just gonna twist this question and I’ll choose one that has a great cover! And that should be the most recent releases, Circe by Madeline Miller. This cover is stunning!

covers_466554

Voodoo Doll – A book that has a creepy atmosphere

 • I know many would probably not agree with me but to me the trilogy that fits this is definitely Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children by Ransom Riggs. It always gave me a sense of chill as I read all books.

Eternity – A book with a tragic love story

 • Honestly the only one I can think of is Romeo and Juliet by Shakespeare. I don’t really read romance focused books.

Error – A book with an AI, a robot or a cyborg that you like

 • For this one I’m definitely choosing Illuminae by Amie Kauffman and Jay Kristoff. The AI is a pretty well flashed out character and I really enjoyed reading about it though it gave me the creeps.

So this is the tag, I hope the questions I put together are not… stupid?

I tag:


Sziasztok!

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy csinálgassak-e book tag-es posztokat kpop bandákra szabva, azoknak az olvasóknak, akik szintén szeretik a kpop-ot! Még nem igen láttam ilyen tagot, ezért is gondoltam, hogy kezdek egyet a személyes kedvenceimmel, a  VIXX-el. A mai nap (május 24) azért is különleges, mert ez a 6-ik debüt évfordulójuk a fiúknak, emiatt még különlegesebb a poszt, nekem legalább is. A kérdéseket a fiúk személyiségére és a számokra alapoztam, remélem tetszeni fognak. Ez az első alkalom, hogy ilyesmit csináltok, de igazság szerint nagyon büszke vagyok a tag-re!

VIXX – Egy könyv egy különleges koncepcióval

 • A válaszom erre mindenképp a Monsters of Verity duológia Victoria Schwab-tól. Ezelőtt még sose hallottam olyan történetről, ahol az emberek bűnei szörnyekké váltak a való életben.

N – Egy karakter, aki nagyon jó vezető

 • Nasuada az Eragon-ból (Christopher Paolini könyve). Nasuada bebizonyította, hogy egy nagyon jó vezető, olyan jó lenne, ha többször említenék őt a könyves közösségben.

Leo – Egy karakter, aki hideg kívülről, de belül egy igazán melegszívű ember

 • A legelső karakter, aki az eszembe jut, az Kanda Yu a D. Gray-Man című manga sorozatból. Igaz, Leo mostanra azért már nyitottabb a világ felé, míg Kanda, legjobb tudásom szerint, nem igazán, szerintem mind a ketten belül igazán melegszívű emberek.

Ken – Egy karakter, akinek nagyon élénk, vidám természete van

 • Ez számomra mindenképp Leo Waldez Az Olimposz Hősei sorozatból (Rick Riordan). Valahogy mindig sikerült neki pozitívnak maradnia, megtartotta a jó humorát, annak ellenére, hogy milyen szituációkba keveredtek.

Ravi –  Egy karakter aki menőnek/keménynek hiszi magát, de igazából egy nagyon kedves ember legbelül

 • Számomra erre a legjobb válasz az Nico di Angelo Rick Riordan könyveiből. Ha olvastad a könyveket, akkor szerintem te is egyet értesz, hogy habár mindig keménynek tetteti magát, belül igen is egy kedves és érzékeny ember, akit meg kell védeni minden áron!

Hongbin – Egy karakter, aki annyira szeretetreméltó, hogy megakarod védeni

 • Nekem ez mindenképp Lazlo Strange a Strange The Dreamer című könyvből, amit Laini Taylor írt. Egyszerűen annyira aranyos, hogy nem tudja az ember nem szeretni.

Hyuk – Egy karakter, aki kedvesnek tűnik, de igazából gonosz

 • Sokat gondolkodtam ezen a válaszon és arra jutottam, hogy számomra ez a karakter az Éjúr, Leigh Bardugo Árnyék és csont című könyvéből. Az ok, amiért őt választottam: a könyv elején tényleg kedvesnek ismerjük meg, de aztán ahogy a történet halad előre… Mind tudjuk, milyen is lesz a későbbiekben.

LR – Egy barátság egy könyvből, ami sokat jelent neked

 • Safi és Iseult barátsága a Truthwitch című könyvől, amit Susan Dennard írt. Sajnos valami oknál fogva ritkák a jó női barátságok a könyvekben, szóval látni és olvasni az ő barátságukról egy csodálatos dolog volt.

Scentist – Egy könyves gyertya, aminek nagyon örülnél, vagy amit nagyon szívesen megcsinálnál

 • Nagyon szeretnék egy Mardekáros közös helység illatú gyertyát!

Shangri-La – Egy könyv, aminek a világa nagyon esztétikus

 • Sarah J. Maas könyvei… elég problémásak tudnak lenni, de az írónő nagyon jó munkát tud végezni, ha a könyvei világait kell meghatározni, amelyek nagyon esztétikusak tudnak lenni.

The Closer – Egy könyv, amiben idő manipuláló elem van

 • A legelső könyv, ami eszembe jutott az a Society of Wishes című könyv Elise Kova-tól és Lynn Larsh-tól. A történetbeli csapat kívánságokat teljesítenek, a világunkon kívüli időben élnek és ahhoz, hogy teljesíthessék a kívánságokat, bizony bele kell nyúlniuk az idő folyásába. Ez a koncepció nagyon érdekes!

Fantasy  – Egy könyv, aminek csodálatosan sötét a világa

 • Monsters of Verity duológia Victoria Schwab-tól! Ezeknek a könyveknek a világa annyira sötét és ezt nagyon imádom.

Dynamite – Egy könyv, ami mindig jobb kedvre derít

 • Igazából bármelyik Rick Riordan könyv! Azok mindig képesek megnevettetni.

Chained Up – Egy szexi könyv

 • Nem igazán olvasok könyveket, amiknek ilyen témája lenne, szóval kicsit megcsavarom a saját kérdésemre a válaszomat és egy olyan könyvet fogok választani, aminek a borítója csodálatos! Ez pedig nem más, mint Madeline Miller legújabb könyvének, Circe-nek a borítója. Egyszerűen lenyűgöző!

covers_466554

Voodoo Doll – Egy könyv, aminek hátborzongató hangulata van

 • Biztosan sokan vannak, akik nem értenek egyet velem ebben a választásomban, de számomra ilyen volt a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sorozat Ransom Riggs-től. Valahogy ezek a könyvektől mindig rázott kicsit a hideg, de teljesen jó értelemben.

Eternity – Egy könyv egy tragikus szerelemmel

 • Őszintén szólva az egyetlen, ami eszembe jut, az a Rómeó és Júlia Shakespeare-től, mivel nem igazán olvasok romantikus könyveket, vagy olyanokat, amik a szerelmi szállra fókuszálnak.

Error – Egy könyv, amelyben van egy AI, robot vagy kiborg, akit kedvelsz

 • Erre a válaszom biztosan Illuminae Amie Kauffman-től és Jay Kristoff-tól. Az AI ebben a könyvben egy nagyon jól kidolgozott karakter és nagyon élveztem, ahogy olvashattam róla, annak ellenére is, hogy borzongott tőle a hátam.

Szóval ez lett volna a tag, remélem a kérdések nem lettek túl… buták?

Kihívottjaim:

Advertisements

14 thoughts on “VIXX Book Tag

 1. I got so happy when I saw that you tagged me (even though I know I’d end up doing it nonetheless) Are you planning on doing tags for other groups as well?

  Liked by 1 person

 2. This is so cool! I liked your choices ☺ Though I feel like Leo is more like Nico 😊. This was a really creative post, and I enjoyed reading it!

  Liked by 1 person

 3. I loved your answers! And sexy doesn’t have to be erotic or full of sexual content. I actually think your answer Circe is perfect for the answer as is and you might not even realize it. It was incredible sexy in that tame mysterious way. This was an awesome tag!! Yes to all your Riordan answers and monsters of verity

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s